-- tarinoita omalta tieltäni, toisinaan myös aikamatkoja --



tiistai 13. maaliskuuta 2012

Keittiöissä



Meidän kodissa on ollut nyt viikon ajan putkiremontti, samaa herkkua on luvassa yhteensä parin kuukauden verran. Käytännössä se vaikuttaa elämään siten, että olen aikaistanut päivärytmiäni ja nousen seitsemältä, samaan aikaan kun työmiehet tulevat. Muita muutoksia ovat veden hamstraus suuriin kannuihin, peseytyminen alakerran saunaosastolla ja kahden kuukauden käyttövaatteet matkalaukussa sängyn alla. Minä ja kämppikset olemme suoritutuneet koettelemuksen alkuvaiheesta kaiken kaikkiaan kiitettävästi, ajattelin että remontti olisi helvetti, mutta pikemminkin se on kuin hostelliloma.

Ainoa todellinen surku tilanteessa on se, ettei keittiö ole käytössä. Olen jo tämän yhden viikon aikana ehtinyt kaivata liettä ja tiskikonetta, siksi mieli on keittiöissä nytkin. "Annan keittiö on kodin sydän", sanotaan pannunalusissa. Meidän keittiössä mietelauseita ei löydy pannunalusista tai teepusseista, vaan jääkaapin kyljestä. Tähänastinen runous piti poistaa remontin tietä, mutta onneksi muistin dokumentoida tuotokset digitaaliseen muotoon.

Mikroaterioiden ja leipä-jogurtti-hedelmät -ruokavalion ihanaksi kompensaatioksi olen hakeutunut ystävien luo sunnuntailounaille, se on ollut niin kivaa, että aion ottaa tavaksi. Hyvä ruoka, parempi mieli. Nyt mua viedään keittiöstä keittiöön...

4.3.: Itämainen kookos-katkarapukeitto, tuoretta leipää, teetä, karkkia. 
11.3.: Perunaporkkanamuusi ja graavilohta, juuren leivottua ruisleipää, hedelmäinen salaatti, rahkaomenapiirakkaa, teetä.


__________________________________________________________________________________


Niinpä olenkin havainnut, että on oikein ja paikallaan syödä ja juoda ja nauttia elämästä kaiken sen vaivan keskellä, jota ihminen näkee vähinä Jumalan antamina elinpäivinään auringon alla; sellainen on hänen osansa. (Saarnaaja 5: 17.)


"Jokainen vahva hieno nainen
on kaunis ja maukas"

"Syys sateen maailma/ kuulee minua
 matka lumeen / ikuisuus"

"Loistava elämä!
kauneutemme kuin juhla"

Syöminen on ilomme.




Syö siis leipäsi iloiten ja juo viinisi hyvillä mielin, sillä jo kauan sitten on Jumala hyväksynyt nuo tekosi. Olkoot vaatteesi aina valkeat ja olkoon pääsi runsaasti voideltu. (Saarnaaja 9:7-8)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti